Att lära sig utav misslyckanden

By March 7, 2018Allmänt, Inspiration

Vad är egentligen ett misslyckande och hur går du vidare ifrån det? Efter att ha hört en intervju med Jack Ma, Alibabas grundare under World Ekonomic Forum i Davos där han säger som många andra har också har sagt. ”Learn from other peoples misstakes and not from their successes”. Vill du också lyssna på hela samtalet med Jack Ma så kika in här. 

Det handlar alltså om att satsa, misslyckas, men också det viktigaste utav allt. Att ha en förmågan att lära sig utav sina misslyckanden för att du ska bli framgångsrik som entreprenör och företagare.

Att detta är något som vi ser mer och mer är Fuck Up Nights ett tydligt exempel på. En föreläsningsserie som startade i Mexico med fokus att belysa människors Fuck ups och failures som har lett till lärdomar. Vad innebär då det här när vi inte längre är rädda att erkänna våra misstag? Det innebär att det blir enklare och lära utav av varandra, att inte sätta människor på piedestal för att vi tror att de aldrig har gjort något misstag i hela sitt liv.

Mina tips efter det här blogginlägget är följande: Våga satsa, ta risker, ta kalkylerade risker, men också, världen går inte under ifall du misslyckas, men se till att du lär dig utav dina misstag.